Proba de foc

testicul-feminizant-sindromÎn diferite perioade ale vieții am apreciat diferite calități ale bărbaților. Lucru firesc. De ce ai cel mai mult nevoie, aceea cauți și prețuiești. Și nu vrei să dai la alții.

Bărbați frumoși, care te fac geloasă la fiecare privire de femeie ce vine în întâmpinare. Bărbați generoși care dăruiesc cu și fără ocazie. Bărbați care iubesc sexul, care vorbesc deschis despre asta, care nu te judecă și nu dau ochii peste cap atunci când le zici ce vrei. Care te întreabă ce vrei.

În viața oricărei femeie sunt momente rele. Stresante, deranjante. Ele trec. Că-s apă. Apa curge și spală. Nu-ți mai aduci aminte ce-a fost, cum a fost, dar îți amintești de bărbații care au fost în preajma ta. Dacă au fost. Dacă au făcut ceva pentru tine așa cum pretindeau ei că ar face. Luna, soarele, stelele. Ce nu ți-au promis?!

Deseori îmi amintesc de o scenă petrecută cu mulți ani în urmă la o cafenea. Alături de mine sta un cuplu. Chelnerița le-a adus comanda greșită. Pentru a-și impresiona iubita, bărbatul a umilit până peste poate biata fata care le aduse comanda. La cealaltă masă sta alt bărbat care privea cu o satisfacție enormă toată scena. Niciodată să nu iertați asta bărbaților. Pentru că în locul ei puteați fi voi.

Bărbații frumoși, generoși și buni la pat pot fi  lași. În momentul în care o femeie are cel mai mult nevoie de ajutorul lor, ei nu fac nimic. Nu se implică.

Poate că își au femeia sa, pe care o adoră și-o pupă necondiționat, poate că sunt cei mai buni și mai responsabili fii, cei mai buni tați, dar bărbația unui bărbat, ceea ce-l definește pe dânsul, nu este doar atitudinea față de o singură femeie sau față de femeile numai din familia sa. Este ceva mult mai mult.

Mulți, foarte mulți asta nu au. Buchetele de flori și cutiile de ciocolată cu fundă, costumul la patru ace și vorbirea corectă (astăzi, de 8Martie, e valabil ca niciodată) nu compensează curajul.

Dacă nu-i, fugiți de dânșii ca de dracu’.

 

Lasă un comentariu