Umbra ta

    12553012_968141739907420_3821980188554123328_nUltima dată când am fost într-un centru comercial din Chișinău, mi-a atras atenția un bărbat cu soția sa. Cumpărau o coșcogeamite pânză de brodat, o Maica  Domnului cât ziua de mâine. Soția nu s-a arătat prea încântată de achiziție, dar bărbatul i-a zis: „Lasă, ai să înveți ceva nou,  ai s-o faci așa cum am văzut noi, așa să fie mare și o sa-i punem ramă, lasă că ai s-o faci, eu te știu,  nu te uita că-i mare, cu timpul are să-ți fie ușor!”

   Femeile au tendința să se autoperfecționeze, de dragul bărbaților. Să facă borșul din ce în ce mai gustos, așa cum îl gătește mama lui (sau dacă nu „gustos” că maică-sa face niște lături, cu gust asemănător), să încerce tot felul de rețete pe care i le-a spus cumnată-sa când a fost în vizită la ei, iar el s-a arătat încântat, să învețe să brodeze așa cum brodează vecina, cealaltă cumnată, să învețe să facă deepthroat fără să se înăbușe, să nu mai folosească lubrifiant pentru sex anal, să-și relaxeze mușchii ca el să depună minim efort.

Ca niște eleve cuminți, de pansionat, multe dintre noi încercăm să facem totul pentru ca relația noastră să prospere. Să fim cele mai bune la gătit, la futut, la tăcut (că vorbăreaia multă îi irită, zic revistele).

În cazul în care rămân singure, unele dintre aceste femei își pierd echilibrul, nu știu să se orienteze, nu știu ce culoare le place, unde ar vrea să meargă în vacanță, care e băutura lor preferată. Nici nu știu dacă le place sau nu mâncarea sărată. Pentru că toată viața lor și-au croit-o după chipul și asemănarea soțului. Au devenit una cu gusturile și preferințele lui.

Mă gândesc că într-o bună zi soțul nu le-ar observa, atât de absente sunt, nevăzute, ca umbrele. Pur și simplu s-ar împiedica de ele. Și ar cădea sfărmându-și țeasta. Poate că moartea lui le-ar trezi la viață. Poate că sunt vrăjite și astfel se destramă vraja?

 

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s