Și asta va trece

11058149_787300474711944_8307180256515076632_n

Într-o zi o să mor. Poate când voi fi bătrână și voi mirosi urât și nimeni n-o să vrea să-mi ofere locul în troleibuz. Sau se va întâmplă într-o seară de august când voi încălța sandale verzi să merg la cafenea. Un nebun va băga cuțitul în mine. Sau o să mă înec c-o bucată de pizza. O să mor, că toți murim.

Noi ne aducem aminte de moarte atunci când o simțim c-a trecut pe lângă noi, pe lângă ai noștri, când conștientizăm că ne-a fi putut secera și pe noi, și pe ai noștri.

Eu nu știu cine se face vinovat de incendiul din Colectiv, nici de ce teroriștii dau cu arma în oameni. Acum fiecare se dă cu părerea, scrie articole, cărți, explică, dă din mâini, înjură, lăcrimează. Și noi toți suntem pe val. După asta ne vedem de ale noastre, de supele care dau în clocot, de rufele care trebuiesc spălate albe la albe, negre la negre. Jumătate din cei care pe FB au poza în bleu blanc rouge peste o săptămână au să-și afișeze mutra în frunze sau o farfurie cu pârjoale.

Nu avem timp să ne gândim la moarte și nici la viață, că ni se pare că ea mai este, muuult mai este, ca în povești. La 30 ani ne facem planuri pentru 50 ani, încercăm să amânăm încă pentru 5 sau 10 ani o decizie, o schimbare, o achiziție.

E logic să-ți faci planuri de viitor, să economisești, dar e aiurea să crezi că o să reușeti să le faci pe toate.

Nu poți să iai totul de la viață, că numai la americani în filme eroii află că mai au de trăit o lună și, dracu știe de unde, găsesc bani să călătorească și să le încerce pe toate. Nouă bani nu ne ajung. Da măcar am putea să încercăm să nu fim atât de împachetați, să ne ocupăm puțin și de dorințele noastre.

Vrei tractor, tare vrei.. dacă ai bani, ia-ți, omule, tractor.

Vrei chiloți cu șireturi pe dinainte, ia-ți, chiar dacă numai motanul tău o să te vadă cum defilezi cu ei prin cameră.

N-ai bani de tractor, n-ai bani de chiloți, dar ai o sefă idioată, zi-i că-i idioată. Amintește-i de pizda mamei sale.

Asta nu te va salva de moarte, dar o să te simți mult mai viu.

Reclame

3 răspunsuri la „Și asta va trece

  1. E tare super să știi că poți să mori mâine – azi savurezi totul, de la moliciunea așternutului, până la înghesuiala din troleibus. Și multe din griji trec pe alături.

    • ba nu e superb. E lenea („mama ei de lene”). in lumea asta atitea sint de vazut si de facut si nu-ti ajunge toata viata p-u a le vedea/face pe toate, da voi ..sa mori..da p-u ce traiesti? alearga,rupe ,cladeste, fa ceva sa curga sudorile pe tine si sa simti ca traiesti cu adevarat si sa simti placerea de la aceea ca esti pe fata pamintului ca simti adierea vintului vara ,mirosul primaverii, gerul iernii, bomba de vitamine ale toamnei,si multe altele. Nu lasati miinile jos, vederea este o ispita (ochii sperie miinile{picioarele] bucura).

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s